De ondernemingsgroep

De ondernemingsgroep

PohlCon - Een sterk team dat zijn vak verstaat

Wie zijn vak verstaat, kan grootse dingen bereiken. De oprichters van de merken PUK, JORDAHL en H-BAU Technik wisten dat al. Om engineers, architecten en installateurs te ondersteunen bij de realisatie van projecten, maakt PohlCon daarom gebruik van de gecombineerde ervaring die in meer dan 100 jaar is opgebouwd.

Onze productkennis komt voort uit een diep begrip van de klant en de wens van elke PohlCon medewerker om iets bijzonders te bereiken in zijn of haar vakgebied. Van de ontwikkeling, productie en levering van uw productoplossingen tot de installatie en persoonlijk advies op de bouwplaats: Wij ondersteunen u waar u ons nodig heeft.

De hoofdvestiging van PohlCon bevindt zich in Berlijn. Daarnaast beschikt Pohlcon over 5 productievestigingen in Duitsland en verkoopvestigingen in 37 landen wereldwijd. Al meer dan 100 jaar bedenken wij oplossingen voor gebouwen en industriële installaties van morgen! 

 

Onze geschiedenis

De oorsprong van PohlCon GmbH ligt in de innovatieve Hermann Pohl. In 1951 bracht de ingenieur een verbeterde kabelklem op de markt en richtte in hetzelfde jaar Hermann Pohl OHG op. In 1969 fuseerde het bedrijf met Anton Klein OHG. Samen vormden de twee gevestigde fabrikanten van kabelklemmen het bedrijf PUK. In 1977 nam de ondernemersfamilie de specialist voor verstevigings- en bevestigingsoplossingen JORDAHL op in de groep. In 2001 volgde H-BAU Technik, een bouwleverancier voor beton- en prefabbouwbedrijven.

In 2022 werden PohlCon Vertriebs GmbH, PUK GmbH, JORDAHL GmbH en H-BAU Technik GmbH samengevoegd tot één bedrijf: PohlCon GmbH, met hoofdkantoor in Berlijn. Het nieuwe overkoepelende merk van de fabrikanten PUK Group, Jordahl en H-Bau Technik combineert de expertise en het productaanbod van de drie merken. De familie Pohl is nog steeds nauw betrokken bij de dagelijkse leiding van de Groep - nu in de vierde generatie. 

1907
Oprichting van de Deutsche Kahneisen Gesellschaft mbH (DKG) door de civiele engineers Ivar Kreuger en Anders Jordahl in Berlijn
1913
Ontwikkeling van de C-vormige ankerrail door de DKG. Het bedrijf speelde zo een beslissende rol in de industrialisatie, omdat voor het eerst grote weefgetouwen veilig konden worden verankerd.
1935
Oprichting van Anton Klein OHG
1951
Oprichting van Hermann Pohl OHG
1964
Oprichting van de fabriek in Schönecken in de Eifel
1969
Oprichting van de PUK-WERKE KG. Anton Klein OHG en Hermann Pohl OHG bundelen hun activiteiten en richten samen de PUK-Werke KG op.
1977
Oprichting van Baubedarf Horstmann GmbH in Klettgau
1977
Overname van DKG door Ingomar Pohl
1992
Oprichting van de productie en opslag locatie in Wachow.
2001
Overname van Baubedarf Horstmann GmbH door de familie Pohl en wijziging van de naam naar H-BAU Technik GmbH
2007
Oprichting van de productielocatie in Trebbin in Brandenburg
2008
Oprichting van PUK Benelux B.V. in Eersel, Nederland
2012
Naamswijziging van DKG naar de merknaam JORDAHL GmbH
2016
Naamswijziging naar PUK Group GmbH & Co. KG
2022
Fusie van PUK Group, JORDAHL GmbH en H-BAU Technik GmbH in één bedrijf: Pohlcon GmbH
Merklijst
Geen producten in de merklijst
inclusive accessoires